Låna en ortsbo

Träffa en ny vän - fika, prata och ha trevlig tillsammans!

Är du nyfiken på andra människor? Vill du lära känna andra kulturer eller prata om livet och framtiden i Sverige? Eller söker du kanske en ny vän att dela ditt intresse med? I Tierps kommun finns många nya invånare som vill träffa dig, prata svenska och få veta lite mer om sin omgivning.


Genom vårt projekt i Tierps kommun "Låna en ortsbo" kan du som är nyanländ få öva svenska och dela ett intresse med en ny vän. Och du som har bott i Tierps kommun längre kan ta chansen att möta en människa från en annan kultur. Du behöver själv inte vara född eller uppvuxen i Sverige för att bli utlånad som språkvän.

Ni bestämmer själva hur mycket och hur ofta vill ses. Ni kan träffas bara en eller flera gånger. Du kan när som helst pausa från att bli utlånad. Kontakta oss, så tar vi bort din profil!

Vill du veta mer om projektet hör gärna av dig till Martyna Olszowska, projektledare för integration, martyna.olszowska@tierp.se, tel. 0293-21 84 91 eller besök oss (eller Tillsammans för Tierps kommun i Örbyhus).

Ladda ner information på arabiska, dari, somaliska, tigrinska, franska och engelska.
Att låna en ortsbo
För dig som är nyanländ och vill låna är det bara att komma till en av bibliotekets filialer i Tierp, Örbyhus, Söderfors, Skärplinge, Karlholm eller till Vendelbadets café i Örbyhus. Du kan också lämna en intresseblankett eller kontakta en av förmedlarna (information kommer).


Att bli utlånad

Genom att låna ut dig själv kan du bidra med att språkträna med någon som är i behov av att utveckla sin svenska.
Du förbinder dig bara till ett möte och vi bjuder på fika!


Vi förmedlar inte dina kontaktuppgifter, bara ditt namn och intresse. Du kontaktar själv en person som vill låna dig. Vi använder din profil för att matcha ihop dig med en ny ortsbo. När någon valt att låna dig, skickar vi ett sms till dig där det framgår vilket nummer du kan nå den andra personen på.

Fyll i blanketten

Du kan fylla i blanketten på biblioteket under förmedlingstiderna eller under bibliotekets öppettider. Lämna blanketten sedan i en låda eller till personal. Eller fyll i online formuläret på biblinord.se eller tierp.se. 

Första möte
Första mötet sker på biblioteks filialer eller på Vendelbadets café. Ni själva kommer överens om en tid och dag som passar under bibliotekets och caféets öppettider. Vi bjuder på fika vid det första tillfället. Du knyter upp dig till endast ett möte och därefter får du och låntagaren komma överens om ni önskar ses fler gånger.Låna en ortsbo är ett integrationsprojekt i Tierps kommun tillsammans med Tillsammans för Tierps kommun genomför med finansiering från Länstyrelse. Projektet syftar till att skapa möten mellan människor som annars kanske aldrig skulle ha träffats.