4 november 2016

Tips och råd: Språkcafés tema

Med det här inlägg börjar vi vår tips och råd serie där vi flaggar för intressanta podcast, tema till språkcaféet, hjälpmaterial, konferenser, artiklar, projektstöd som man kan söka, intressanta idéer och mycket mer. Allt som kan inspirera kring integrationsfrågor. Klicka på en "tips och råd" etikett så hittar du alla inlägg.


Tema: ekonomi

SFI Ekonomi kan man ladda ner en broschyr Din pengar och din ekonomi på lättläst svenska. Vi har två broschyrer på kontoret så vid behov kan vi låna det. Studieförbundet Vuxenskola kan också hjälpa till med material till tema ekonomi och har också några exemplar av broschyren.

Vi tipsar också om Budget- och skuldrådgivare i Tierps kommun, Bror Sandberg som har erfarenhet av att föreläsa på SFI och kan komma på ett Språkcafé och prata om hushållsekonomi och hur det fungerar i Sverige. Kontakta oss om ni skulle vilja bjuda in Bror.

Han tipsar också om en broschyr från Konsument verket: Koll på pengarna på lättläst svenska, som man kan även beställa på andra språk (bl a engelska, tigrinja, somaliska, farsi, serbiska, arabiska, albanska).