28 juni 2017

Tips och råd: Lär dig svenska online!

Nu blir det lättare för asylsökande och nyanlända att lära sig svenska på egen hand. Länsstyrelserna har lanserat språkinlärningspaketet ”Lära svenska” som enkelt går att hitta på webbplatsen www.informationsverige.se.





Språkinlärningspaketet ”Lära svenska” består bland annat av övningar, filmer, ordlistor och översättningsverktyg. Lära svenska är gratis och kan användas via dator, surfplatta eller mobiltelefon. På www.informationsverige.se hittar du nu två filmer som beskriver Lära svenska lite närmare. Sprid gärna filmerna, och övrigt kostnadsfritt informationsmaterial, så att ännu fler kan få ta del av både Lära svenska och www.informationsverige.se.
 



Jobskills.se
Ytterligare en nyhet på www.informationsverige.se är Jobskills.se. Jobskills.se är ett digitalt verktyg där asylsökande kan beskriva sin kompetens och erfarenhet på sitt eget modersmål. Jobbskills.se har tagits fram av Arbetsförmedlingen.

Föräldraskap
www.informationsverige.se finns nu även nya sidor som handlar om hur det är att leva som förälder och barn i Sverige. Här finns information om föräldrars rättigheter och skyldigheter samt om barns medborgarskap, hälsa, skola och fritid.


Om www.informationsverige.se - Länsstyrelsernas kostnadsfria guide till svenska samhället:

·         Finns att ladda ner som kostnadsfri app under namnet Information om Sverige

·         Riktar sig till asylsökande och nyanlända

·         Uppdaterad information om svenska samhället på 10 språk

·         Svar på vanliga frågor om att leva, bo och arbeta i Sverige

·         Material och stöd för den som arbetar med asylsökande, nyanlända och ensamkommande barn

·         Samhällsorienteringsmaterialet ”Om Sverige” på 12 språk för kostnadsfri nedladdning eller beställning till självkostnadspris

·         Kostnadsfria foldrar och affischer för beställning

www.informationsverige.se drivs av Länsstyrelserna i samarbete med Arbetsförmedlingen och Migrationsverket.