14 februari 2017

Samtalskvällar ”Vallonbrukens framtid”: att göra bruken levande tillsammans

I vår arrangerar Tierps kommun tillsammans med hembygdsföreningar ett antal samtalskvällar på temat ”Vallonbrukens framtid”. Den 15 februari bjuder vi in till cafésamtal på Tierps bibliotek som inleds av Tierps Hembygdsgille.




Vallonbruken har en rik historia ett rikt kulturarv, men är också levande för sin sam- och framtid. Vallonerna invandrade från Belgien och tog med sig många seder och bruk till vår region. Nu kommer det fler och fler nya invånare till de flesta orterna. Hur kan vi integrera och samarbeta för att göra Vallonbruken till levande mötesplatser med ett blomstrande kulturliv?

Vi träffas, fikar vid cafébord och pratar. Vi ställer oss nya frågor och pratar om förutsättningarna för att tillsammans skapa och möta framtiden. Tankarna och samtalen dokumenteras och publiceras sedan under Vi berättar!-projektet som har pågått i Tierps kommun sedan 2014 och lyfter fram berättandets konst och berättelser som finns i Norduppland.

Tid: 15 februari, kl 17

Plats: Utställningshallen, Tierps bibliotek

Serien med samtalskvällar började den 7 februari med ett cafésamtal i samarbete med Bydgerådet på Smedsbostaden i Lövstabruk. Fler cafésamtal kommer till Söderfors (21 mars) och Tobo (26 april). Mer information finns i Kulturprogram 2017.